Extra bel

Ik merk regelmatig dat de woorden “extra bel” voor verwarring zorgen. Laat mij om te beginnen zeggen dat “een bel” niet meer bestaat.  Indien er aan de voordeur op uw belknop gedrukt wordt vertrekt er een digitaal signaal naar uw binnentoestel.  In uw parlofoon of videofoon in uw woning zit een luidspreker. Deze zal een van de zestien voorgeprogrammeerde oproeptonen laten horen. Het geluidsvolume van deze toon is afhankelijk van de door u gekozen voorinstelling.

Indien het volume op maximum staat en u de luidst mogelijke beltoon gekozen heeft en de oproep toch niet hoort, dan kan u een extra bel plaatsen. Met andere woorden een bijkomend apparaat naast uw bestaande parlofoon of videofoon. Deze extra bel is niet zomaar eender welke bel aangezien het de taal van uw systeem moet herkennen en/of extra voedingsspanning moet krijgen.

Niet alle binnentoestellen van Bticino kunnen uitgerust worden met een extra bel.

Toestellen waar in de beschrijving “aansluiting extra bel mogelijk” staat kunnen uitgerust worden met bedrade signaalherhaler. Met andere woorden een apparaat dat met een draad verbonden is met de binnenpost van uw woning. Alle oproepen (belpaneel, etageoproep, intercom, etc.) worden weergegeven.

Een andere oplossing is het plaatsen van een draadloze bel voorzien van een bticino interface. De bel is een doos  waarin batterijen zitten. Deze kan dus eender waar in de woning geplaatst worden en desgevallend meegenomen worden (bvb naar de tuin of garage). Deze oplossing kan voor ALLE aangeboden binnentoestellen van Bticino. De draadloze bel zal enkel reageren op oproepen van het belpaneel en niet van bvb. de etagebel.

De prijs is afhankelijk van het type binnentoestel dat voorzien is. U vindt de prijzen hiervan onderaan de detailpagina van het toestel in de categorie losse binnentoestellen.